Creo Parametric 4.0 - Wprowadzenie
W trakcie tego kursu zyskasz podstawowe umiejętności z zakresu modelowania i szybko nabierzesz biegłości w posługiwaniu się Creo Parametric. Tematy obejmują szkicowanie, modelowanie części, zespoły, rysunki i podstawowe techniki zarządzania modelami. Kurs obejmuje także obszerny projekt, który umożliwi Ci przećwiczenie nowych umiejętności poprzez tworzenie realistycznych części, zespołów i rysunków. Po ukończeniu tego kursu będziesz dobrze przygotowany/a do efektywnego projektowania produktów za pomocą Creo Parametric.
Omawiane zagadnienia:
- Poznanie podstawowego procesu modelowania Creo Parametric
- Zrozumienie koncepcji Creo Parametric
- Używanie interfejsu Creo Parametric
- Zaznaczanie i edytowanie geometrii, cech oraz modeli
- Szkicowanie geometrii i używanie narzędzi
- Tworzenie szkiców dla cech
- Tworzenie płaszczyzn i osi konstrukcyjnych
- Tworzenie wyciągnięć, obrotów i żeber profilowych
- Wykorzystywanie szkiców wewnętrznych i osadzonych cech konstrukcyjnych
- Tworzenie przeciągnięć po trajektorii i łączenie przekrojów
- Tworzenie otworów, powłok i pochyleń
- Tworzenie zaokrągleń i fazowań
- Grupowanie, kopiowanie i tworzenie odbić lustrzanych elementów
- Tworzenie szyków
- Pomiary i badanie modeli
- Tworzenie zespołów z utwierdzeniami statycznymi
- Tworzenie zespołów z połączeniami kinematycznymi
- Tworzenie rozstrzeleń zespołów
- Przygotowywanie rysunków i tworzenie widoków
- Tworzenie adnotacji rysunkowych
- Używanie warstw
- Badanie powiązań rodzic/dziecko
- Ujmowanie założeń projektowych i zarządzanie nimi
- Naprawianie błędów i szukanie pomocy
- Obszerny, dwuczęściowy projekt
Szkolenie jest organizowane przez firmę Prodart, autoryzowanego partnera szkoleniowego firmy PTC.
Szkolenie odbędzie się w siedzibie organizatora: ul. Bociana 22a, 31-231 Kraków.
Informacje i REJESTRACJA: szkolenia@prodart.pl, tel: 12 614 52 10
Po zakończeniu szkolenia uczestnicy otrzymują imienny certyfikat. Organizator zapewnia materiały szkoleniowe i stanowiska komputerowe, napoje, kawę i herbatę.